Politika varstva osebnih podatkov - ASA Residence

Politika varstva osebnih podatkov ASA Residence

1. Splošno

ASA Residence spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri nudenju naših storitev preko te spletne strani zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR).

Namen te Politike varstva osebnih podatkov je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

ASA Residence se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko spletne strani, uporabljeni v skladu s to Politiko varstva osebnih podatkov, da vaših osebnih podatkov ne bo prodajal, posojal ali kakorkoli drugače posredoval tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

2. Upravljavec podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je družba Linija mode d.o.o. (v nadaljevanju ASA Residence), naslov: Ulica pri velikih vratih 7, 6000 Koper, Slovenija, e-naslov: info@asaresidence.eu.

3. Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

Zbiramo osebne podatke, ki nam jih posredujete neposredno in neosebne podatke, ki jih avtomatično pridobivamo, ko uporabljate našo spletno stran (t.i. dnevniški podatki).

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vaše soglasje.

Obisk spletne strani

Ob vsakem obisku spletnega mesta www.asaresidence.eu se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, datum in čas obiska, dolžina obiska spletne strani, strani, ki jih obiščete in podobno). Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani.

ASA Residence tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

Piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se prenesejo na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletnega mesta in so pomembni za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša. Naše spletno mesto uporablja piškotke za zbiranje informacij in za izboljšanje funkcionalnosti.

Spletno mesto www.asaresidence.eu uporablja naslednje lastne piškotke (1st party cookies):

Ime piškotka Namen Trajanje
_gat Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. 1 minuta
_gid Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. 2 leti
_gid Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. 24 ur

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na spodnjih povezavah:

Upoštevajte, da če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.

Rezervacijski obrazec

Vaše osebne podatke pridobivamo, ko izpolnite vnosni obrazec in naročite naše storitve na naši spletni strani. Kontaktni obrazec vsebuje naslednje podatke: ime in priimek, elektronski naslov, telefonsko številko, datum prihoda in datum odhoda, število gostov in morebitne dodatne podatke v okviru sporočila.

4. Uporabniki podatkov

Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebni podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

  • rezervacijska služba ASA Residence.

5. Obdobje hrambe osebnih podatkov

Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni.

6. Način varstva vaših podatkov

ASA Residence se zavezuje varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naše spletne strani. Družba bo storila vse, da osebne podatke zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov.

Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.

7. Vaše pravice

ASA Residence zagotavlja uresničevanje vseh vaših pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva, da mu ASA Residence:

  • potrdi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne,
  • omogoči dostop do osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje),
  • poda informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so jim bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.),
  • omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogoči dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,
  • omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe),
  • omogoči pravico do omejitve obdelave,
  • omogoči pravico do ugovora obdelavi, če obdelava podatkov temelji na zakonitem interesu upravljavca, vključno z oblikovanjem profilov,
  • omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu,
  • omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebnih podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

Prav tako bo ASA Residence posamezniku na njegovo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podal tudi druge informacije v zvezi z njegovimi osebnimi podatki, ki jih obdeluje.

ASA Residence se zavezuje, da bo na zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, odgovoril brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

8. Stik

Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in obdelave podatkov ali na vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi podatki nam pišite na elektronski naslov: info@asaresidence.eu.

9. Spremembe

Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko varstva osebnih podatkov po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

10. Veljavnost Politike varstva osebnih podatkov

Ta Politika varstva osebnih podatkov je objavljena na spletni strani www.asaresidence.eu in je veljavna od 25. 5. 2018.